الصابرين
الصابرين
الصابرين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
الصابرين

الصابرين
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  مركز الرفعمركز الرفع  دخول  
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المواضيع الأخيرة
» ف ليكن نومك،،كلّه لله
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالجمعة 13 مارس 2015 - 19:23 من طرف محسن الشريف

» اذكار للمسلم الصغير
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالجمعة 8 مارس 2013 - 13:34 من طرف meria

» مفارش تحححححححححححححححححححححفة
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالخميس 8 نوفمبر 2012 - 19:53 من طرف أم أريج

» من أجمل الأعمال اليدوية الرائعه التطريز
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالخميس 8 نوفمبر 2012 - 19:40 من طرف أم أريج

» اشكال ورسمات تطريز جميله
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالخميس 8 نوفمبر 2012 - 19:35 من طرف أم أريج

» تطريز ايتامين
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالخميس 8 نوفمبر 2012 - 19:31 من طرف أم أريج

» ديكور ستيكارات لغرف الاطفال
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 5 يونيو 2012 - 1:07 من طرف nanakoko

» طريقة اسباجيتى بولونيز السريعة
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 5 يونيو 2012 - 0:57 من طرف nanakoko

» ديكور حديث لحمامك والوان جذابة
طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 5 يونيو 2012 - 0:39 من طرف nanakoko

الكود: ---------تضليل المحتوى

 

 طرق للخرشووووووووووووووف

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرةالصحراء

زهرةالصحراء


عدد المساهمات : 3384
نقاط : 6700
تاريخ التسجيل : 05/03/2011

طرق للخرشووووووووووووووف Empty
مُساهمةموضوع: طرق للخرشووووووووووووووف   طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 24 مايو 2011 - 8:36

طرق للخرشووووووووووووووف Artichoke



يقشر وينزع الزعب الداخلى بكحه بملعقة صغيرة
توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى السواد ( كلما نفرغ من واحدة نضعها سريعا فى الماء بالليمون )
تتبع نفس طريقة البازلاء مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح ومدة السلق 6 دقائق
شوربة الخرشوف وللامانة نقلتها من احد المواقع

1حبة بطاطس , متوسطة3حبات خرشوف 1حبة جزر , متوسطة1مكعب مرقة خضار فاين فودز كنور ,(حسب الرغبة)4كوب ماء 2/1ملعقة كبيرة عصير ليمون 2ملعقة كبيرة سمن نباتي ,أو زيد3ملعقة كبيرة دقيق ملح و فلفل

طريقة الطهى

1. تقطع قوالب الخرشوف والبطاطس مكعبات صغيرة (1x1x1 سم) كما تقطع الجزرة مكعبات أصغر.
2. يسخن السمن في إناء متوسط ويضاف الدقيق و يقلب حتى يصبح لونه ذهبى بني.
3. يضاف مكعب المرقة و الماء والخضروات وعصير الليمون والملح والفلفل وتترك لتغلى. تخفض النار وتغطى وتترك لمدة 15 دقيقة حتى تنضج الخضروات
بالبشـاميـل :


- تعصجي كمية مناسبة من اللحم المفروم تكفي كمية الخرشوف الي عندك .. وممكن تكتري البصل شوية كمان بيدي ريحة حلوة وطعم مميز للاكلة دي ...
- تحضري كمية من البشاميل تكفي لتغطية كمية الخرشوف ... ويكون بشاميل سايل وتحطي عليه شوية جبنة رومي او برميزان مبشورة ( جوة البشاميل ) ...
- بترصي الخرشوف وتحشيه باللحمة .. وترشي على الوجه بشكل متساوي البشاميل وترشي كمان على الوجه جبنة موتزاريلا بتعطي شكل جميل لما بتسيح عليه ...
- تدخليه الفرن مدة تقريبا 1/2 ساعة ... على نار وسط ... ولما تلاقيه نضج ( على فكرة هو ما بياخد وقت ) ... تفتحي النار من فوق لتحمير الوجه ... وبالهنا والشفا ... وممكن تقديمه مع المكرونة ... او ممكن مع انواع المحاشي ...


بصلصة البولونيـز :


- نفس الطريقة السابقة ... بس طبعا ما فيش بشاميل ولا جبنة بارميزان او رومي ...
- بتجيبي اللحمة المفرومة بعد ما تتعصج وتحطي عليها كمية مناسبة من عصير الطماطم الطازج وملعقة كبيرة من معجون الطماطم (الصلصة ) ... و1/2 ملعقة من الريحان لو بتحبوه مع الاكل .. وتتركيها تتسبك حتى تصبح كمية الطماطم قليلة نسبيا ..
- وترصي الخرشوف عليه اللحمة ام طماطم ... وتصبي في الصينية 1 كوب عصير طماطم مع 1/2 مكعب ماجي ... وكمان تدخليه الفرن ...
- لما تيجي تقدميه ممكن تحطي رشة جبن موتزاريلا كمان على الوجه وتحمريها من فوق في الفرن شوية ... تكون نتيجة مبهرة ...
سلطة الخرشوف بالجبنة


قلوب الخرشوف- 2خيار مقطع انصاف – حبة فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع مربعات – خس – قليل من الكرنب الاحمر – حباتبندورة صغيرة جدا – نص كوب جبنة حلوم مقطعة مكعبات
التتبيل : 4م ك ليمون- 4م ك زيت زيتون – قليل من النعناع الناشف - ملح – فلفل اسود- توضع في قارورة وتخفق جيدا
الطريقة :
ترتب السلطة كما هو موضح بالصورة ثم يصب الصوص عليها او يقدم بجانبها وتزين بحبات الزيتون الاسود وشرائح الليمون
من الممكن قلي حبات الجبنة الحلوم وتطلع اطيب


منقوووووووووووووول للامانه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فااافى

فااافى


عدد المساهمات : 561
نقاط : 661
تاريخ التسجيل : 17/03/2011
الموقع : بلاد الله الواسعة

طرق للخرشووووووووووووووف Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق للخرشووووووووووووووف   طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 24 مايو 2011 - 12:32

جميل
تسلمى يازهورتى
انا عمرى ماعملته بس تذوقته زمااااااااااان وانا فى مصر عجبنى
بس طريقته سهلة لو عرفت اجيب خرشوف هجيبه واعمله
لانه مخذى جدااا وكله حديد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرةالصحراء

زهرةالصحراء


عدد المساهمات : 3384
نقاط : 6700
تاريخ التسجيل : 05/03/2011

طرق للخرشووووووووووووووف Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق للخرشووووووووووووووف   طرق للخرشووووووووووووووف Emptyالثلاثاء 24 مايو 2011 - 15:53

فااافى كتب:
جميل
تسلمى يازهورتى
انا عمرى ماعملته بس تذوقته زمااااااااااان وانا فى مصر عجبنى
بس طريقته سهلة لو عرفت اجيب خرشوف هجيبه واعمله
لانه مخذى جدااا وكله حديد

الف هناااااااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق للخرشووووووووووووووف
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الصابرين :: مطبخ الصابرين :: مطبخ الأسرة :: أطباق رئيسية :: أطباق رئيسية-
انتقل الى: