1 كوب ارز
2 كوب زبادى كبير
2كوب لبن
2 ونصف كوب سكر
ملعقة ملح ليمون / فانيليا/ قرفة عند التقديم
1- يتم سلق الارز(1 كوب) فى حلة على النار حتى الزوبان والمياه
تكون يدوب على الارز
2- نضع الزبادى واللبن وملح الليمون وعصير ليمونة ونقلب
3- نتركه يهدىْثم نضربه فى الخلاط وده شكله
4- نعيده للنار تانى للغليان غلوة واحدة مع التقليب المستمر دون
انقطاع لانه بيلزق بسرعة ونضع الفانيليا
5- نتركه يخمر طول الليل برة التلاجةوده شكله بعد التخمير
نلاحظ ان السوبيا غليظة شوية مش سايبة
وتانى يوم نضعه فى التلاجة وتقدم السوبيا مثلاجة ونضع على الوجه القرفة ضرورى
ولو عايزة الكمية زيادة ضاعفى الكمية وشيليها فى
الديب فريزرفى اكياس لوقت اللزوم
ولو عايزاها حلوة شيلى الملح الليمون وحطى بداله كوب جوز هند شرائح
منقول لعيونكم