المقادير:::::
نص لحمه بقرى
كيلو بتنجان
نص كوسه
3 كوب ارز
4 بصله متوسطه
5 طماطم كبيره مهروسه
ملح وفلفل وحبهان وجوزه
سمن حسب الرغبه
الطيب وورق لورى مطحونه مع بعض
كوب لسان عصفور
وبصله صغيره علشان لسان العصفور
الطريقه:::::
نشوح اللحمه ونسبها لحد ما تشرب المايه
وبعدين نحط عليها البصل ونزودها مايه لحد ما تستوى
ونحط البصل على النار مع السمنه ونسيبه شويه
وبعد كده نحط الطماطم
وبعدين نسبهم شويه ونجهز الخضار وبعدين نجهز الخلطه
وبعدين نجهز اليتنجان ونقوره ونغسله ونسيبه يتصفى
ونبدا نحشى ونحطه يستوى ونكون
مسخنين الشوربه ونزود لحد ربع الحله بس
و تجهز لسان العصفور نحط شويه زيت ونحمره لحد ما يكون نص تحمير ونكون محهزين بصله مبشوره ونحطها ونحمرهم مع بعض واول ما يتحمر نزود شوربه وتكو ن مغطياه وزايده شويه وبعدين نسيبه يغلى وبعدين نطفى ونكون مغطين وبعد شويه هنلاقيه استوى
اللحمه بعد ما تستوى نحط معلقه زبده ونشوحها ورشه
ملح مع بهارات ونقلبها شويه
ونقدم احلى محشى مع لحمه محمره ولسان عصفور
وبالف هنا وعافيه
وده شكلهم النهائى
وباف هناااااااااااا