حبيباتى
اليكم طريقة مخللاتى الجميلة وبشهادة الجميع
اتفضلن ونفذن احلى مخلل
مخلل مشكل:
المقاديروالطريقة------
احضرى حسب كميتك المطلوبة
جزر وقطعيه بالقطاعه المشرشرة
خيارقطعيه حلقات
ليمون مسلوق قبلها بيوم
بصل منقوع بماء مغلى حتى يبرد تماما وتقشريه وقطيعه ارباع
فلفل اخضر وقطعيه قطع صغيرة (عقلة اصيع)
لفت وقطعيه بالقطاع المشرشرة
من 5--6 فص ثوم مفرى
****اخلطى المكونات وضعيهم فى برطمان ومعه ملعقتان خل
وذوبى ملح فى الماء وضيفى له الماء وغطيه بملعقتين زيت
وغطى الوعاء
وانتظرى الى ان يتغير اللون
ستعرفى انه تم نضجه
معلومة علمية ::::
ينضج المخلل عندما تحتل ذرات الصوديوم من الملح محل
مادة الكلوروفيل الخضراء
*************
الليمون المعصفر
احضرى وعاء التخليل اولا
وشوفى ياخد كام ليمونة
مثلا اخد 50 ليمونة
اذا عليك بتجهيز 100
المقادير والطريقة:::
احضرى مائه ليمونة
عُصفر
حبة سوداء
جزر مبشور
فلفل اخضر وقطعيه
ملح وشطة حمراء
قطعى 50 ليمونة ارباع لكن لا تفصلىها
و50 الاخرى اقعيها نصفان عادى واعصرىهم واحتفظى بالعصير
اخلطى الجزر والفلفل والعصفروالحبة السوداء والشطة الحمراء
وقومى بحشو الليمون المقطع ارباع
وضعى فى البرطمان الى ان تنتهى
ضعى العصير عليه والباقى من العصر (الانصاف )
ضعيها عليه واكبسى جيدا
وعليه كم ملعقة زيت
واحكمى الغطاء
***************************
خيار وفلفل
جهزى الخيار بتقطيعه حلقات
والفلفل قطع و3 فصوص ثوم مفرى
ضعيهم فى برطمان ومعهم ملعقتان خل
ذوبى ملح فى الماء وضعىه على الخيار والفلفل
وملعقتين زيت واحكمى الغطاء جيدا
*****************والف هنا
((((الزيت لمنع دخول الهواء الى المخلل حتى لايفسد ))
مع اطيب امنياتى والرق تحياتى
مع مخللاتى مخللاتى