المكونات
ربع كيلو لحم مفروم
2بصلة مبشورة
نص كيلو ارز مطحون ناعم
3فصوص توم
2بطاطاسة متوسطةمبشورين ناعم جدا
2شدة خضرة شبت وبقدونس
ملح وفلفل وكمون
صلصة
2فص توم للصلصة
2بطاطساية متوسطين
الطريقة
نخلط الارز المطحون مع اللحم مع البصل المبشور وفصوص التوم المشورة
والخضرة المفرومة فى الكبة
ونخلطهم سويا مع البهارت حتى نصل للقوام السميك
لو حسيتى انها هتفك معاكىوانتى بتصبعيها حطى اى كمية دقيق بسيطة عندك
نقليها فى زيت حار
وتطلعيها تقسميا
جزء يتاكل مقلى وجزء نجهز ليه الصلصة
تحضير الصلصة
نضع زيت فى حلة وعليه فصوص التوم
ثم نضع الصلصة والتوابل ولما تغلى نضع
مكعبات ال2 بطاطساية
ومعاها الملح والفلفل والكمون
لما تقرب مكعبات البطاطس من السوا
نضع الكفتة لمدة من خمس الى سبع دقائق
وتقدم مع ارز بيض وبالهنا اولشفا