نص كيلو بطاطس
- ربع كيلو برغل متصفى كويس من مية النقع
- ربع كيلو دقيق
- جرام ملح
بهارات -
وقرفة
فلفل-
الحشو:
زبدة
زيت
عدد 3بصلات
لحمة مفرومة
3معالق كبار صنوبر محمص
3معالق كبار بقسماط
ملح وبهارات وقرفة
الطريقة:
اضع في المفرمة شوية بطاطس وشوية برغل وافرمهم مع بعض واعمل الباقي بتاع البطاطس والبرغل بنفس الطريقة
لغاية ماتخلص الكمية هنا وهنا واضع عليهم دقيق وملح وفلفل وقرفة والبهار ونعجنهم مع بعض كويس اوي
اعمل الحشو:
اجيب طاسة واضع الزبدة والزيت واضع البصل وادبله واضع اللحمة واقلبها واضع الصنوبر المحمص واقلبه
واضع البقسماط والملح والقرفة والبهارات واقلبهم مع بعض كويس
وابل ايدي بالميه الساقعة واجيب حته من العجينة واعملها علي شكل كمثرايه واحط شوية من الحشو احشيها بيها
واقفلها من فوق بحيث في الاخر تبقي شكل الكمثريه واعمل كدا في بقية الكمية لغاية ما الكمية تخلص واحمرها في زيت سخن عميق