المقادير
فرخة اتنين كيلو
كيلو بطاطس
حبيتين طماطم
حبيتين فلفل اخضر
حبيتين فلفل احمر
ربع كيلو بصل
ملح وفلفل وكمون وشطة وكارى وبهارت اللحم
الطريقة
تغسل الفرخة جيدا وتقطع حسب عدد الافراد
انا بحب اقطها اربعة اجزاء
وتتبل بالملح والفلفل والكمون والكارى والبهارات وتترك لمدة من ربع لنص ساعة
فى الرف السفلى من التلاجة
تقطع البطاطس اما طرنشات او مكعبات
تنقطع الطماطم والبصل برضه طرنشات
ونقطع الفلفل الاحمر والاخضر بالنصف
نحضر صينيه كبيرة
ونضع شرائح البصل ثم البطاطس
ثم الدجاج المتبل وفى الاخر نضع شرائح الطماطم والفلفل
ماتنسوش تكونوا مجهزين نص كوب ماء فيه بعض الملح والفلفل والكمون والشطة والبهارات والكارى
ونصبهم على الصينية قبل ما نبدأ نحطها على النار
ونتركها على النار وعليها غطاء مناسب نص ساعة مع ملاحظة اذا احتاجت ماء
نضع شوية صغيرين كل شوية
بعد تمام النضج
اجهز الخلطة العجيبة لام اوتا
وهى
مكعب مرقة
مبشور جبن رومى
مبشور مع معلقتين زيت
مع مبشور طماطماية صغيرة
ونحلطهم جيدا تمام التجانس
هزيل اول طبقة اللى هى الطماطم والفلفل واخليها فى جوانب الصينية
هتظهر الفراخ ادامى حلوة كدا ومستوية وبنت ناس
هاخد من الخلطة العجيبة دى وارش على وش الفراخ
لغاية ما اخلص الكمية اللى عندى
وادخلها الفرن
واتركها لغاية ما توصل للتحمير والجبن يسيح
وادى الدليل الدامغ
انا بكتر مبشور الرومى علشان تبقي طعمة
سر الخلطة حصرى لعيونكم من ام اوتا